Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
1. Wiek użytkowniczki: - 19
2. Wzrost: - 156cm
3. Waga: (najwyższa, obecna i wymarzona)
najwyższa - 58
obecna - 56
wymarzona - 45
4. Czym jest dla Ciebie Pro ana i co sprawiło, że zainteresowałaś się tym "stylem życia"?
Pro Ana jest dla mnie stylem życia, nauką kontroli. Zainteresowałam się tym już w gimnazjum, jednak byłam wtedy za młoda, żeby zrozumieć, że to nie tylko odchudzanie, głodówki, itd. Pro Ana to dążenie do perfekcji w każdym calu, którą chciałabym osiągnąć.
5. Jak trafiłaś na Forum?
Znalazłam link na innym forum dla Motylków.
6. Aktywność fizyczna - czy ćwiczysz, jak intensywnie i jak często.
Tak, ćwiczę codziennie, a intensywność określę raczej jako średnią
7. Skąd jesteś (prosimy podać nazwę swojej miejscowości lub przynajmniej w jakim powiecie mieszkasz)
powiat rypiński
8. Czy miałaś kiedykolwiek stwierdzone jakieś zaburzenia odżywiania, bądź problemy natury psychicznej, czy byłaś leczona w tym kierunku przez specjalistów?
Z zaburzeniami odżywiania nigdy nie miałam do czynienia. Przeszłam ciężką depresję. Leczona i hospitalizowana. Od 1,5 roku jest już dobrze, bez nawrotów.
Per aspera ad astra
Hej Napisałaś, że nie miałaś do czynienia z zaburzeniami odżywiania. Miałaś na myśli to, że nie byłaś pod tym kątem leczona, czy twoim zdaniem nie masz żadnych zaburzeń?
Jak mniej więcej wygląda teraz twoja dieta?
foodn't
Hej. Chodziło mi o to, że nie mam żadnych zaburzeń i to nie tylko moim zdaniem. Co do diety skupiam się na dostarczaniu organizmowi odpowiednich substancji, głównie owoce i warzywa, 600kcal dziennie. Może zejdę niżej do 500 lub 400. Do uzyskania wagi idealnej. Później zajmę się utrzymaniem tej wagi. Raczej nie przewiduje głodówek.
Per aspera ad astra
500-400kcal to już dla organizmu głodówka
Jak długo znowu się odchudzasz??
Jesz mniej niż 800 kcal dziennie i uważasz że nie masz zaburzeń? To trochę ryzykowne podejście
Nie wolno mi chcieć...
Zgadzam się z dziewczynami wyżej. Moim zdaniem to forum to miejsce dla osób z zaburzeniami, a nie po prostu próbujących schudnąć. Próbowałaś zdrowszych alternatyw?
foodn't
Jeżeli poczuję się źle to będę dokładać kalorii, żeby dojść chociaż do ppm kcal dla mnie. Wszystko powoli. Zakładam jednak taki scenariusz jak napisałam wyżej. Chyba, że macie rady jak to zrobić lepiej, chętnie wysłucham. I naprawdę nie mam żadnych zaburzeń odżywiania.
Per aspera ad astra
Ja obawiam się, że znikniesz szybciej niż się tutaj pojawiłaś, ale mogę się mylić więc jestem skłonna dać Ci szansę.
Napisałaś, że Pro Ana to nauka kontroli, pamiętaj o tym. Ciężka i długa nauka.
Zmuszaj się, bo klucz to twoja nauka,
do lepszego jutra, dziś to ciemny pokój.
Znajdź swoją wenę, sam zostań w mroku.
Strony: 1